// you’re reading...

Online publishing

Grootste krantenpagina ooit via Google Earth

Via Bright.nl (een overigens erg leuk tijdschrijft, neem een abonnement!) en ex-collega Olaf werd 8a gewezen op een leuk fenomeen:

Het terrein rond de drukkerij van Perscombinatie is de grootste krantenpagina ooit, al sinds 1999. Het asfalt is volgens de lay-out van de Volkskrant volgeschreven. Op zich al erg bijzonder vanaf de grond, maar dit architectonische hoogstandje komt nu helemaal tot z’n recht door middel van Google Earth en Google Maps. Voor het resultaat in Google Maps klik je hier en mocht je Google Earth geinstalleerd hebben staan, dan kun je het beste dit bestandje downloaden. Vergeet je leesbril niet!

Voor een modern tijdschrift als Bright is het woord Perscombinatie natuurlijk een beetje raar, het bedrijf heet al weer een aardig tijdje PCM Uitgevers. Maar deze digitale boys and girls lezen waarschijnlijk nooit meer een krant.

De site Google Sightseeing is trouwens zeker een aanrader. Zo wijzen ze je op foto’s van ‘s werelds grootste vliegtuig, een onderzeeer onder water, Chernobyl en Stonehenge.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Grootste krantenpagina ooit via Google Earth”

Post a comment