// you’re reading...

Entrepeneur

Netwerken tot je erbij neer valt


Netwerken is niet direct mijn meest favoriete bezigheid. Gesprekken met wildvreemden gaan doorgaans over weinig. Ik vind het veel leuker om mensen te ontmoeten als er een doel achter zit. Bijvoorbeeld als je iemand kent als klant, opdrachtgever, van een commissie enz. enz. Maar nu is er internet, ook ik als echt geek kan nu in contact komen met andere mensen doormiddel van internet. Ik ben namelijk onderdeel van:

 • Orkut, het netwerk van Google programmeur Orkut. Je kan alleen onderdeel worden van het netwerk als iemand je uitnodigt. Ik ben zo iemand, maar erin geslaagd om mijn password kwijt te maken en ik weet niet meer wel mailadres ik had opgegeven.
 • OpenBC, een meer zakelijk netwerk. Best leuk, ik krijg nog wel eens mails of ik iemand ergens mee kan helpen. Voor de rest is het soms wel een beetje geforceerd en wordt je soms benaderd door mensen die klaarblijkelijk tegen een faillisement aanzitten. Zo nodig lijken ze je tot klant te willen maken. Je kunt mij er gewoon zoeken net als redelijk veel (ex-)collega’s..
 • LinkedIn, ook een wat zakelijker netwerk. Hier krijg ik regelmatig joboffers voor vage Web 2.0 banen in de VS. Dus als je ooit nog eens in de VS wil werken een leuk netwerk.  Je vindt mij hier.
 • Hyves, een fun netwerk. Wordt met name gebruikt door studenten en mensen die zich jong willen blijven voelen (ik dus). Wel een goede manier om oud studiegenoten en jongere broers en zussen van bekenden te vinden. Gewoon zoeken op Sipke uit Utrecht.

Al met al een hele klus om dat allemaal onder controle te houden. Ik vraag mij af wanneer de eerste web 2.0 meta online netwerk applicatie komt. In alle netwerken zoeken en alles beheren vanuit een locatie, dat lijkt me wel wat.

Be Sociable, Share!

Discussion

3 comments for “Netwerken tot je erbij neer valt”

 1. Best mooi dat je zo aan het netwerken bent maarruh je hebt toch wel een veel mooiere foto van jezelf! en je blog is ook niet aan hives gelinked. Best jammer, want ik dacht echt niet dat ik samenwoonde met een of andere lelijke dikke niet grappige pippo met een grote rode neus. :)

  Door: Marjolijn | April 4, 2006, 14:02
 2. Heel goed opgemerkt, je gaat blijkbaar ook al zelf aan het netwerken. Dat van die foto is een praktisch probleempje, mijn computer loopt vast als ik er een foto op wil zetten.
  Dat van die blog is een heel goed idee. Ik zal eens kijken hoe dat kan lukken! Ik zal het er in ieder geval in mijn profiel bijzetten.

  Door: Sipke | April 4, 2006, 18:05
 3. Een site die je aan je lijstje ontbreekt is Vak.net, een Nederlandstalige community waar je zakelijk kunt netwerken.

  Door: Netwerker | August 25, 2007, 06:06

Post a comment