// you’re reading...

RSS

R$$

Steeds meer sites bieden RSS feeds aan. Ik vraag me ten zeerste af of dit is omdat iedereen het doet en het dus wel goed zou zijn, of dat hier een echte strategie achter zit. Uit eerste hand weet ik dat dit bijzonder vaak het eerste is. En dat is misschien nog niet zo fout, zeker omdat een nieuwe techniek nog niet altijd is voorzien van een business model.
Op dit moment zie ik het probleem opkomen dat veel verkeer alleen nog maar je site bezoekt via RSS. Veel sites meten nog niet eens hoeveel mensen via RSS lezen (Feedburner is hier het key-word!)! Er is eigenlijk nog geen main-stream web-analytcs product dag goed RSS kan meten. Je hebt dan geen idee hoeveel mensen alleen genoegen nemen met je headlines.
Dat mensen niet meer doorklikken is nog geen probleem, maar je moet wel kunnen aantonen dat hier bezoekers zitten. Zeker als je (conservatieve) adverteerders en mediabureaus wil overhalen om te adverteren in RSS. Adverteren in RSS is uberhaubt nog erg ontwikkeld. De makkelijkste mogelijkheid is via Feedburner adverteren. Je kunt dan kiezen uit Amazon, het eigen Feedburner netwerk en als je een van de gelukkigen bent via Google Adsense.  Dit zijn eigenlijk geen reeele opties omdat er geen Nederlandse advertenties voorradig zijn. Er zit daarom nog maar een ding op. Experimenteer: Korte of lange tekstadvertenties, binnen een item of als een apart item enz enz. En laat mij maar weten wat werkt!

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “R$$”

  1. greetings from Brussels..very informative blog..it would be better if it would be an english version too..thanx

    Door: Michelle Daisey | October 30, 2011, 16:15
  2. You should want evetnrhiyg matching. I think that combo is very nice and elegant. The key is to get something to tie them together like a rug, pillows, another piece of with both colors or art piece

    Door: Belen | December 13, 2015, 21:37

Post a comment