// you’re reading...

Gadget

eBay vs. Marktplaats


Ik krijg de laatste tijd steeds vaker mails van mensen die willen dat ik iets schrijf over hun product/stukje/initiatief enz enz. Meestal doe ik dat niet. Ik ben een beetje allergisch voor al te doorzichtige PR activiteiten. Toch kreeg ik zondag van Sander een mailtje over iets waar ik wel een stukje wil wagen.
Sander is een kunstenaar die allerlei dingen maakt, zoals uitprintbare T-shirts en schilderijen met een spuitbus ervoor. Nu is hij bezig met een vergelijking tussen eBay en Marktplaats. Hij wil kijken waar je meer geld voor je waar krijgt. En hoe doe je dat nu beter dan op beide sites hetzelfde te verkopen? Dat neemt Sander overigens erg letterlijk. Hij verkoopt namelijk op beide plekken een helft van een schilderij. Dus op Marktplaats de ene helft en op eBay de andere helft.
Of het een erg zuivere methode is weet ik niet, maar op dit moment is de stand: eBay 23,50 vs. Marktplaats 16,00 euro. Overigens is bij beide dezelfde bieder koploper.

Be Sociable, Share!

Discussion

11 comments for “eBay vs. Marktplaats”

 1. Briljant idee en het past ook goed in de traditie van gespleten schilderijen. Denk maar aan de Koenigs collectie waarbij een schilderij in afzonderlijke delen aan verschillende eigenaars toebehoort. Of aan het Lam Gods van de gebroeders van Eyck in de Gentse St.Baafskathedraal (http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Lam_Gods).

  En ik ben benieuwd naar de uitkomst van het onderzoek.

  Door: Theo Meereboer | March 7, 2006, 15:22
 2. Dit vind ik nou een van de leukere stukjes om te lezen. 1 ding dat ik me dan afvroeg: heeft de manier van waarop het schilderij gepresenteerd word geen invloed op het verkoopsucces? Ik zou meer betalen voor het halve schilderij zoals het op marktplaats word aangeboden… maar dat is weer mijn mening.

  Door: Marjolijn | March 9, 2006, 11:45
 3. @Marjolijn, Leuk te horen dat je dit een leuk verhaaltje vond. Dat is inderdaad niet helemaal eerlijk. Maar ja het blijft een kunstenaar, die nemen het niet zo nauw met de wetenschappelijke aanpak, dat zijn toch meer vrije denkers

  Door: Sipke | March 9, 2006, 23:20
 4. Ik heb de eBay gedeelte gekocht. Het lijkt de duurste helft, maar mijn vrouw zegt dat het logisch is dat het meer kost omdat mijn helft de handtekening van de oorspronkelijk kunstenaar bevat :)

  Het is te zien in verKoopwinkel Amsterdam. Nu te koop in een afslag veiling.

  Door: John | March 14, 2006, 09:28
 5. @John, heb je ook nog geprobeerd de andere helft te kopen? Ik ben wel benieuwd overigens of aan afslagveiling de prijs nog verder weet op te drijven. Dat zou mooie minutie zijn voor Christies om eBay en consorten aan te vallen.

  Door: Sipke | March 14, 2006, 10:59
 6. Ik heb een E-mail gestuurd naar de koper van de andere helft gestuurd maar geen respons gekregen.

  Door: John | March 15, 2006, 00:53
 7. Hi @John,

  you have explain great.I like your comments and must helpful for me all time.

  Door: twitter volgers kopen | May 7, 2013, 20:50
 8. Online blog is great for internet marketing and this blog is great for learning .

  Door: you tube views kopen | May 9, 2013, 20:01
 9. I see a lot of interesting content on your page. You have to spend
  a lot of time writing, i know how to save you a lot of time, there is a tool
  that creates unique, google friendly posts in couple of seconds, just
  type in google – laranita’s free content source

  Door: Yahaira | July 3, 2014, 08:08
 10. I read a lot of interesting posts here. Probably you spend a lot of time writing, i know how to save you a lot of work, there is an online tool that creates
  unique, google friendly posts in minutes, just search in google – laranitas free content

  Door: Joe | September 3, 2014, 05:01
 11. Awesome content you post here, i have shared this post on my facebook

  Door: weight loss | January 7, 2015, 03:24

Post a comment