// you’re reading...

Online publishing

Ik ben verwend geraakt met WordPress


Open source software is het beste. Er werken zoveel mensen aan dat veel softwarebedrijven daar niet aan kunnen tippen. Het probleem is dat de enige mensen die aan die software werken vaak technische mensen zijn. Daardoor is documentatie vaak ver te zoeken. Wat dat betreft hebben de softwarebedrijven toch weer een enorme voorsprong.
De software waar dit weblog op draait op WordPress. Daar zijn enorm veel plugins voor (check vooral deze feed). Alles wat je bedenkt heeft een ander al voor je gemaakt. Nadat Google Analytics uitkwam waren er binnen een paar uur een aantal plugins om het in je weblog te implementeren.
Nu ben ik voor een andere site bezig met Joomla. Joomla is een open source versie van Mambo. Het is een content management systeem dat veel waardering krijgt. Het rare is dat hier heel weinig informatie over is. De documentatie is net zo beroerd als van veel andere projecten, maar ook lijkt er weinig centrale regie te zijn. Toch zijn er al een aantal handige plugins zoals een Google Sitemaps Module, AdSense Module en een aantal mooie templates. In ieder geval hoop ik dat ik niet op het verkeerde paard heb gegokt en dat de ontwikkeling nog goed doorgaat. Ik heb al wel geleerd dat een CMS veel en veel makkelijker is dan een statische website.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Ik ben verwend geraakt met WordPress”

Post a comment