// you’re reading...

Online Marketing

Affiliates, je probleem afschuiven


Ik verdiep me de laatste tijd steeds meer in manieren om geld te verdienen op internet. Er zijn een aantal manieren om doormiddel van advertenties op je site geld te verdienen. Ik denk dat naast de context advertenties (AdSense enz.) de affiliate programma’s het meest in trek zijn.
Nu heb ik zelf slechte ervaringen met deze programma’s, ze leveren vaak bitter weinig op. Zo mogen jullie best weten dat de Firefox en AdSense referral programma’s voor geen meter werken (en daarin ben ik niet de enige). Als ik om mij heen kijk zie ik eigenlijk heel weinig positieve verhalen. Ook blijkt uit onderzoek dat context advertenties het beter doen.
De vraag is nu waarom er toch zoveel van deze programma’s zijn. Mijn overtuiging is dat dit komt doordat veel mensen zitten met producten die lastig te slijten zijn. Net als met Tupperware schakelt men andere mensen in die worden opgezadeld met dit probleem. Zo geef je mensen het idee dat ze veel geld kunnen verdienen met weinig inspanning, maar in de praktijk valt dit vies tegen. Ik verwacht daarom een tweetal bewegingen:

 • Bedrijven die affiliateprogramma’s aanbieden zullen meer moeten doen om hun onderaannemers van dienst te zijn (ze voeden met promotiemateriaal, onderzoeksgegevens enz. enz.)
 • De betalingen zullen meer in overeenstemming moeten komen met de inspanningen die de onderaannemers moeten doen om een affiliate binnen te slepen

Als het bovenstaande niet gaat gebeuren denk ik dat deze programma’s steeds meer in een groezelige hoek van ‘kunstof kozijnen’ en ‘pensioenen’ gaan belanden. En daar heeft niemand wat aan!

Be Sociable, Share!

Discussion

3 comments for “Affiliates, je probleem afschuiven”

 1. Ik moet zeggen dat de firefox-refferal mij goed bevalt. Dat wil zeggen op een website waar geen techies komen, daar waar de techies wel komen werkt het natuurlijk voor geen meter…

  Door: Michel | January 26, 2006, 10:11
 2. @Michel, op onze raadsel en puzzel websites lopen ze voor geen meter terwijl bijvoorbeeld AdSense advertenties daar uitstekend werken. De CTR is erg laag en de hogere vergoeding maakt dit zeker niet goed.

  Door: Sipke | January 26, 2006, 14:49
 3. Hoi Sipke,

  Leuk weblog heb je. Ik vind het wel interessant wat je zegt over affiliate marketing. Zelf ben ik me daar ook al een tijdje aan in het verdiepen en ik heb op http://www.cursusnetwerk.nl een cursus “geld verdienen” o.a. over dat onderwerp ontwikkeld. Inmiddels zijn er ook veel geavanceerder technieken om affiliate programma’s binnen je website te integreren dan banners en tekstlinks. Vooral buitenlandse adverteerders bieden die mogelijkheden. Een aantal voorbeelden daarvan kun je zien op http://www.azania.info, een andere site die door ons is ontwikkeld, o.a. om de mogelijkheden van affiliate marketing verder te verkennen.

  Door: cath | February 15, 2006, 23:30

Post a comment