// you’re reading...

Weblog

Van je hobby je werk maken


Heb je er ooit al eens aan gedacht om van je hobby je beroep te maken? Ik wel, maar niet als weblogger. Eerder iets dat meer op de achtergrond is op internet. Toch zijn er blijkbaar zo’n 25 webloggers die fulltime als weblogger zouden willen werken. Al deze personen reageerden op een vacature van IN10 voor een weblogger die voor 40 uur in de week bij hen aan de slag kon. Het zou hier gaan om de eerste fulltime weblogger (ik verdenk een aantal Nederlandse webloggers ervan dat ze meer dan 40 uur per week met webloggen bezig zijn).
De vraag is of je als je echt met het medium webloggen bezig ben, dat je dan voor een communicatiebureau moet gaan werken? Ik heb dan altijd de indruk dat ik naar advertorials zit te kijken. Toch is het wel een goede vraag of er in Nederland plaats is voor een aantal betaalde webloggers. Ik denk dat het medium nu nog onvolwassen is, maar dat er echt webloggers in loondienst gaan komen (een podcaster was de bloggers echter voor). Webloggen zou weleens een discipline kunnen worden tussen die van de columnist en de journalisten in, en die banen worden vorstelijk betaald!

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “Van je hobby je werk maken”

  1. Hans Mestrum van Tulip is al jarenlang weblogger in loondienst. Bijzonder is dat hij alle vrijheid krijgt om te schrijven wat en waarover hij wil, van technische en web 2.0 ontwikkelingen tot persoonlijke anecdotes. Via blogalist kun je je trouwens ook aanmelden om ingehuurd te worden als pro-blogger voor bedrijven. Zal dus heel goed kunnen dat het een heel nieuw metier wordt.

    Door: Huub Koch | October 25, 2006, 11:24
  2. mariposa January 19, 2010 at 1:58 am all the audio i have been able to find only has him saying part of the quote too. the senocd part isnt spoken and its my favorite don’t let anybody make you think that God chose America as his divine, messianic force to be a sort of policeman of the whole world. God has a way of standing before the nations with judgment, & it seems that I can hear God saying to America, You’re too arrogant! ::this isnt in the audio i have found:::& if you don’t change your ways, I will rise up & break the backbone of your power, & I’ll place it in the hands of a nation that doesn’t even know my name. Be still & know that I’m God. anyone know where i can find a clip of that either video or just audio thanks!

    Door: Flora | December 14, 2015, 00:20

Post a comment