// you’re reading...

Krant

Startlog en een krant?


Gister kreeg ik van Startlog een mailtje. Zij zijn een soort startpagina voor weblogs. Het is een leuk initiatief, al is het alleen al omdat het een veel mooier design heeft dan het spuuglelijke startpagina. In dit mailtje kondigden zij een initiatief aan om een krant te beginnen (of dit een online of een fysieke krant was blijft nogal in het midden) met stukjes van weblogs.
Ik vind het een prima idee om een oversteek te maken van weblogs naar papier. Iets dat in Korea met OhMyNews als succesvol is gebleken. Ik vraag me wel af of die scheiding tussen weblogs en andere websites nodig is. Volgens mij zijn weblogs gewoon een van de vele verschijningsvormen op internet. Dus daarom zou je in een fysieke uitgaven niet per se het onderscheid moeten maken naar soort bron. Ik wens Jorrit en Reinout net zoveel succes als een initiatief waar ik vrij dicht bij sta: nrc.next. Dat er maar veel mooie kranten mogen verschijnen dit jaar!

Be Sociable, Share!

Discussion

3 comments for “Startlog en een krant?”

 1. sipke het wordt inderdaad een PAPIEREN krant.!

  Door: jorrit kreek | January 7, 2006, 10:31
 2. Dat maakt het nog een stuk spannender. Ik weet hoeveel daarbij komt kijken. Ik ben heel benieuwd naar het plan!

  Door: Sipke | January 7, 2006, 12:47
 3. Het design is estetisch wel iets mooier, maar niet beter imho. Grijs op grijs en groen op grijs is niet lekker leesbaar en de kaders om koppen helpen ook niet de pagina snel te scannen.

  Helaas laat startpagina de kleurstelling van de pagina’s door de beheerders kiezen, waardoor je daar soms roze letters krijgt. Ook een manier om de gebruikersvriendelijkheid van je site om zeep te helpen.

  Door: Ruben Timmerman | January 11, 2006, 18:29

Post a comment