// you’re reading...

Entrepeneur

Shutterstock


Steeds meer mensen gaan geld verdienen met internet. Niet alleen de personen met goede ideeen, grote bedrijven en Venture Capitalists, maar ook de gewone man van de straat. Nou ja, de gewone man kan een zakcentje verdienen met ‘The Mechanical Turk‘ van Amazon. Ook kan hij zijn vakantiekiekjes op Flickr zetten. Maar de echte pro zet zijn foto’s op Shutterstock.
Op deze site kun je een abonnement nemen. Je kan dan de foto’s die erop staan downloaden en gebruiken voor wat je maar wil. Meestal gaat het dan om reclame, drukwerk en websites. Een gemiddelde professionele foto kost al snel heel veel geld, maar met een lidmaatschap van $139,- per maand kun je 25 foto’s per dag downloaden en gebruiken. Dit is zeer voordelig voor de gebruikers.
Maar ook voor de uploaders is er een groot voordeel, je krijgt namelijk betaald voor je foto! Nu is dat slechts $0,20. Maar veel mensen downloaden enorm veel foto’s. En ze geven aan dat er veel mensen zijn die honderden dollars per maand verdienen. Nu kunnen ze dat wel zeggen, maar niemand minder dan Seth Godin ziet het ook wel zitten met de dienst.
De toelatingseisen voor foto’s zijn enorm hoog. Prachtige foto’s werden geweigerd. Ze hebben ook een referral programma voor mensen die niet zo goed kunnen fotograferen.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Shutterstock”

Post a comment