// you’re reading...

RSS

De toekomst van RSS


Als ik het panel van wijze mannen (en dat zijn een aardig aantal hotshots o.a. van Feedburner, Pheedo en Newsgator) moet geloven is het binnenkort afgelopen met RSS. De naam gaat verdwijnen, er mag niet langer worden gesproken over RSS. RSS gaat onderwater en zal voor mensen een stuk makkelijker worden.
Ook zal er voor de mensen hier op LesBlogs (die in overgrote meerderheid meer dan 250! feeds hebben, daarbij ben ik met mijn 50 feeds een RSS dwerg!) een betere samenvatting komen van de feeds die ze tot nu toe hebben. Voor alle RSS bedrijven zal het een uitdaging zijn om personen te voorzien van behapbare relevante informatiestromen. Of dit nu via diensten als Del.icio.us of Furl gaat, of dat een nieuwe dienst als Digg of Shadows dit voor ons gaat oplossen is nog de vraag. Maar dat er iets moet gebeuren is wel duidelijk.
Zeker voor al die mensen die zelfs op dit moment nog geen idee hebben van wat RSS is of er nog geen gebruik van maken via een dienst als Bloglines!

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “De toekomst van RSS”

  1. Mooi verslagje! Dit zal zeker zo zijn als Microsoft binnenkort de beta versie van IE7 gaat testen (of beter: als IK hem straks heb als gebruiker) . Hierin zit een speciale RSS reader functie, waarvan MS ook al heeft gezegd dat ze het NIET zo gaan noemen.
    zie ook het geweldige IE7 developer weblog: http://blogs.msdn.com/ie/archive/2005/08/02/446280.aspx

    Door: Lemster | December 6, 2005, 14:35
  2. @Lemster, interessant, dat log werd hier gister door Scoble ook genoemd als een geweldige manier om een product te promoten met ECHTE verhalen in plaats van marketing/PR geneuzel.

    Door: Sipke | December 6, 2005, 14:49

Post a comment