// you’re reading...

Weblog

Nu wordt het echt gezellig


Er barst hier een discussie los over online etiquete. Erg interessant! Mena Trott van SixApart vindt dat zij vaak geschoffeerd wordt op internet. En vindt dat mensen beter moeten nadenken voor ze dingen doen.
Volgens mij is dit iets wat met elke communicatievorm waarbij je geen face-to-face contact hebt een probleem is. Veel mensen denken dat ze meer kunnen maken als ze iemand niet recht aan hoeven kijken. Dit werd vooral goed geillustreerd door DotBen (Ben Metcalfe) die op de chat het hoogste woord had, maar toen hij er op werd aangesproken stond hij redelijk met de mond vol tanden.
Ik ben bang dat dit iets is waar je weinig aan kunt doen. Je kunt alleen maar hopen dat het grootste gedeelte van de mensen zich weet te gedragen.

Be Sociable, Share!

Discussion

4 comments for “Nu wordt het echt gezellig”

 1. Pssst! .. Je wilde toch graag meedraaien in Riya.com? Tara Hunt loopt daar ergens ook rond, dus met een beetje netwerken krijg je die invite wel 😉

  Door: Michel | December 6, 2005, 11:49
 2. @Michel, Tara is hier idd. Erg leuk, ze is erg aanwezig op de chat. Ik was er al in geslaagd een invite te regelen hiervoor. Dank voor de tip!

  Door: Sipke | December 6, 2005, 12:36
 3. Zelfs op een persoonlijk medium als yahoogroups met leden die elkaar uit het dagelijks leven kennen speelt het: botte online-omgangsvormen. In mijn prille webmaster tijd hield ik de mensen steeds braaf voor: ‘zou je dit ook recht in iemands gezicht durven zeggen?’ Maar ja, het bleef een golfbeweging van goeie en slechte manieren. Mensen blokken is ook weer niet echt des Internets he?

  Wat zou het psychologische effect zijn van een (verplicht) fotootje bij chats/posts? En dan een echt portret, dus geen eend of doodshoofd (zoals op veel forums). Even in theorie dan, ik snap dat je een nepfoto kunt posten. Ik neem aan dat dit op datingsites de praktijk is. Maakt het wat uit, of went ‘t?

  Door: Hidde Kross | December 6, 2005, 17:27
 4. @Hidde, ik denk dat het gaat om de kans dat je echt met je gedrag wordt geconfronteerd. En die kans is zelfs bij foto’s niet heel erg aanwezig. Dus we zullen denk ik altijd moeten worden geconfronteerd met asociaal gedrag.

  Door: Sipke | December 6, 2005, 17:40

Post a comment