// you’re reading...

RSS

Het meten van RSS feeds

Op dit moment varieerd het aantal RSS abonnees met de dag. Via Feedburner houd ik dat netjes in de gaten. Maar er is wat geks mee aan de hand. Voor dit weekend steeg het aantal abonnees gestaag (tot 25 op vrijdag). Daar ben ik uiteraard heel blij mee! Maar op zaterdag had ik ineens 37!!! abonnees. Toen ging ik mij toch afvragen hoe dat kon, zeker omdat er op maandag nog maar 16 van over waren. Op dit moment zijn er weer 20.

Hoe kan dit nu? Uiteraard heeft dit er mee te maken dat mensen niet altijd lezen, en dus ook wel eens een dagje niet benieuwd zijn wat er op deze blog staat (alhoewel ik me dat natuurlijk niet voor kan stellen).
In het begin kon ik nog redelijk bijhouden wie allemaal mijn weblog lazen, nu ben ik dat zicht een beetje kwijt. Daarom ben ik maar eens op zoek gegaan naar een betere manier om je RSS feeds te meten dan de gratis teller van Feedburner. Hierbij kwam ik al snel uit op Google Analytics. Het support team gaf het volgende aan:

Since most RSS/atom readers cannot execute JavaScript, Google Analytics will not count page views that are loaded through an RSS reader. Analytics requires that the visitor execute a JavaScript file on Google’s servers in order to track that pageview.

Dit lijkt dus niet mogelijk te zijn. Toch zijn er alweer mensen die hebben uitgevonden dat dit toch kan. Dat stukje Javascript uit het eerdere verhaal blijkt toch als een pixel weer te geven. Op deze pagina staat aangegeven hoe dit te doen. Het enige probleem is dat het je Google Analytics metingen om zeep helpt. Maar dit kun je omzeilen door er een speciaal profiel voor aan te maken. Het enige probleem is dat dat nu net even niet kan. Daarom later meer bevindingen.

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “Het meten van RSS feeds”

  1. Het lieve van Google is dat ze altijd non-javascript users willen supporten. Ze doen dit namelijk ook met het conversie meetsysteem dat in AdWords zit. Daar wordt zowel een pixelplaatje als een javascript teller gegeven, en als je alleen de pixel gebruikt werkt het systeem ook prima.
    Datzelfde geldt dus voor G.A., alleen hebben ze het daar nog wat beter verborgen kennelijk (misschien een overblijfsen van urchin).

    Overigens niet zo vreemd dat ze dat niet aan de grote klok hangen, want met de javasctipt methode is veel meer data te achterhalen. En bij AdWords wordt daarmee het plaatje “feedback verzenden” weergegeven. Sommige adverteerders willen dat niet, dan kun je de javascript dus killen.

    Door: Ruben Timmerman | November 23, 2005, 02:28
  2. I genuinely enjoy reading through on this web site, it holds superb articles.

    Door: игровые автоматы вулкан играть | April 26, 2013, 14:48

Post a comment