// you’re reading...

Gadget

Flock, the new browser on the block


Ik vind Firefox al een hele verbetering ten opzichte van het sterk verouderde Internet Explorer. Het mooiste vind ik dat je hem als een eigen huis compleet op je eigen smaak kan inrichten. Maar nu gaan er geruchten over een nieuwe revolutionaire browser: Flock. Op een artikele hier en daar na en een aantal foto’s op Flickr is er bitter weinig over de browser bekend. De site geeft alleen (in een veel te groot lettertype) de mogelijkheid om je op te geven om via e-mail meer nieuws te horen. Dat deed ik maanden geleden al, maar tot nu toe heb ik niks gehoord.
Waarom dan toch die Buzz? Er moet toch meer aan de hand zijn als bladen als Businessweek en Wired berichten over deze browser. Voor zover ik nu kan destilleren is de browser revolutionair in de manier waarop hij omgaat met sociale software zoals Flickr, Technorati en Del.icio.us. In eigen woorden: Browsers were all about navigation. Now, he notes, "Web 2.0 is a stream of events, people and connections." A better browser is one that will understand this new user environment.
Heel veel word ik er niet wijzer van, maar het lijstje met functies dat op internet te vinden is, ziet er goed uit. Eigenlijk integreerd het de functies die je nu op allerlei verschillende plekken en via verschillende diensten en plugins afneemt in een browser. Dus straks zitten Furl, WordPress, Bloglines en meer van dat soort zaken gewoon in je browser. En het ziet er ook nog eens allemaal erg gelikt uit. En die twee dingen zijn natuurlijk heel mooi!

UPDATE: Hij is uit, een eerste developers realease kan hier worden gedownload. Na wat eerste tests kan ik nog niet ontdekken wat hij niet kan dat mijn huidige firefox met 20 plugins niet kan. Ook zijn er nog niet zo heel veel extensies.

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Flock, the new browser on the block”

  1. mooie titel doet me denken aan een band uit de jaren 90!

    Door: Marjolijn | October 21, 2005, 09:37

Post a comment