// you’re reading...

Gadget

Audioscrobbler


Net als collega logger, de AbLogger, begin ik steeds meer te zien in een soort log van commentaar dat ik bij mijn Furl (rss) schrijf. Daarom vandaag een stukje over een dienst die goed laat zien dat als je informatie goed gebruikt je mensen goed van dienst kunt zijn: Audiosrobbler (een niet te schrijven woord). Doormiddel van een plugin in je mediaspeler (voor veel spelers beschikbaar) bouw je een online profiel op van de muziek die je luistert. Niet alleen is het leuk om te kijken wat anderen nu zoal leuk vinden, maar ook biedt het mogelijkheden voor hitlijsten. Uit de vaderlandse lijst blijkt dat Nederlandse internetters verstokte rockers zijn.
Als je bijvoorbeeld kijkt Vitalic (een errug leuke Electro DJ), dan kun je kijken naar zijn meest populaire songs, maar ook het altijd erg handige ‘waar luisterden diegenen die naar Vitalic luisterden nog meer naar‘. Er zijn zelfs al door derden tools geschreven waarmee je de verbanden visualiseert tussen b.v. Vitalic en andere artiesten kunt visualiseren. Laatste interessante optie is dat je naar een radiostation kunt luisteren met alle muziek van jouw profiel of dat van je vrienden. Dit biedt natuurlijk ook mogelijkheden voor andere zaken: video’s, weblogs, televisieprogramma’s enz. (boeken wordt geloof ik al gedaan ;-))

Check overigens mijn profiel (met deze smaak zal ik niet veel vrienden maken)!

Be Sociable, Share!

Discussion

One comment for “Audioscrobbler”

  1. Ik wil juist wel je vriend(in) zijn, goede smaak. Vooral als je nr 1 nog een keer voor me zingt. nr 2 heeft wel een aprate titel maar goed. Wat een hoop nieuwe informatie ik had al lang niet meer gekeken maar ik zal dadelijk off line alles eens lezen en nog een keer reageren!

    Door: Marjolijn | July 25, 2005, 08:11

Post a comment