// you’re reading...

X-zeitung

Hoe houd ik mijn comments in de hand?


Zoals ik al eerder schreef had de LA Times wat moeite om zijn Wiki experiment in de hand te houden. Ook ik heb hier en daar last van ‘comments’ die niet helemaal de bedoeling zijn. Ondanks het kortstondige bestaan van dit LA TImes experiment, denk ik (en met mij nog zo wat mensen) dat het wel deze kant uit moet om het vertrouwen en de betrokkenheid in de pers te waarborgen. Daarom heb ik maar eens nagedacht over een manier om mensen te beschermen tegen zichzelf en even te laten nadenken voordat ze iets zeggen. Voor WordPress (de software gebruikt voor deze blog) zijn er een aantal tools beschikbaar, maar deze maken het posten onnodig moeilijk. Volgens mij is het het beste om mensen een keer te laten registreren. Door mensen een SMS/MMS te laten sturen met hun mailadres kunnen ze worden geregistreerd en worden getraceerd als ze misbruik maken. Door hier een substantieel (1 euro) bedrag tegenover te laten staan, gaan mensen zich niet in een impuls registreren. Daarna kan men dan oneindig meewerken aan de artikelen. Op deze manier creeer je een loyale kwalitatief hoogwaardige ploeg Civic Journalists.

Be Sociable, Share!

Discussion

3 comments for “Hoe houd ik mijn comments in de hand?”

  1. Vaak wordt geprobeerd om bots met commerciele links te slim af te zijn door een nummer of code uit een gifje over te laten typen. Marktplaats doet ook zoiets, en vandaag zag ik hetzelfde op de site van Henk van Ess (henkieee) http://www.searchbistro.com
    Echter, met een beetje programmeerkennis, een toolbox en de basics van beeldherkenning moet hier dus veel geld mee te verdienen zijn om die GIF’s toch weer automatisch te decoderen. Daar valt pas geld mee te verdienen! :-) (BTW: ik ken nog een patroonherkenner die dit klusje wel op zich zou kunnen nemen 😉

    Door: Olaf | July 6, 2005, 11:12
  2. Inderdaad zie je vaak die oplossing met die plaatjes. Eerlijk gezegd vind ik die nogal irritant. Het is namelijk zo dat ik die dingen (doordat ze voor mij onleesbaar zijn) vaak fout overtype. Toch schaar ik mij niet onder de bots!
    Overigens is geld verdienen altijd goed, en in de schemering is het vaak heel goed toeven! Dus kom maar op met je applicatie.

    Door: Sipke | July 7, 2005, 20:16
  3. Teveel comments kunnen ook schadelijk zijn voor je website. Via een aantal van mijn websites, waarin artikelen zijn opgenomen over online geld verdienen krijg ik zoveel reacties, dat een pagina veel te lang moet laden.

    Door: Paul | April 7, 2013, 15:14

Post a comment