// you’re reading...

X-zeitung

IM en hoe overbrug je een generatiekloof


Veel mensen huldigen nog steeds het aloude adagium dat hard werken goed voor je is en dat privÁ zaken mooi thuis kunnen worden afgehandeld. Toch blijkt uit onderzoek dat privÁ en werk steeds meer door elkaar heenlopen. Ook lijkt de bewering dat je werken op je werk doet en je privÁ leven thuis houdt niet meer te kloppen. Waarom anders zijn thuiswerkers productiever?
Instant Messaging (IM) wordt door de puristen ook nog steeds gezien als een speeltje dat van het werk afleidt. Godfrid Parkin schreef een mooi stuk over deze spanning. Toch biedt IM talloze voordelen voor tijdens het werk. Tot mijn schrik kwam ik erachter dat overdag mijn contact-list voor 80-90 procent bestaat uit (jonge) collega’s. Daarom allemaal snel aan de Trillian!

Be Sociable, Share!

Discussion

3 comments for “IM en hoe overbrug je een generatiekloof”

  1. Trillian is inderdaad perfecte software. Het coolste vind ik de skins (Aikon 3). Prutsers die dat lelijke MSN gebruiken zouden ze moeten verbannen naar een gevangenis voor designbarbaren!

    Door: Dunja | May 6, 2005, 23:05
  2. Sipke,

    Prima stukje! Ik heb op Frankwatching zojuist een reactie geplaatst die ook betrekking heeft op het bovenstaande, zie http://www.frankwatching.com/archive/2005/07/26/linkdossier_instant_messaging_#frank-0507271125.

    Frank

    Door: Frankwatching | July 27, 2005, 11:49
  3. Zie de webstite van XCJ, het eerste chattende reclamebureau!

    http://www.xcj.nl
    of
    http://www.ditmoetjegezienhebben.nl

    Door: Frank van der meulen | August 29, 2008, 14:00

Post a comment