// you’re reading...

X-zeitung

Phishing


Een fenomeen waarvan ik alleen nog maar had gehoord, maar ik ben nu eindelijk een gelukkig slachtoffer!

Ik kreeg onderstaande (knullige) mail:

Lieve Postbank Klant,

Deze email werd verzonden door de Postbank server om uw identiteit vast te stellen. Je moet dit proces afmaken door de link beneden aan te klikken om door te gaan in het volgende menu en daar je gebruikersnaam en wachtwoord invullen.

Dit is gedaan voor je eigen veiligheid – omdat sommige van onze leden niet langer toegang hebben tot hun emailadres en wij het moeten verifieren.

http://www.postbank.nl/UfrYEAydDuovQcRSnIg7PImrWoukDNpowh

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,
Postbank.nl

Die kan natuurlijk alleen zijn geschreven door een Duitser, met dat ‘Liebe Postbank Freunde’! Buiten die knullige URL was ik ook gelijk op mijn hoede doordat ik de mail 4 keer kreeg met telkens variaties op mijn mailadres. Doordat ik een catch-all account heb zag ik ze allemaal binnenkomen. Ik had verder al een berichtje gezien op Webwereld. Overigens vraag ik mij af wat nu het verschil is met de goede oude gladde praters die je een mooi pakje met een baksteen erin verkopen. Om mij te vangen is er meer nodig. Dus boefjes, volgende keer beter je best doen!

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Phishing”

Post a comment