- 8a, online marketing blog - https://www.8a.nl/blog -

Return of the shopping experience


Mondjesmaat beginnen nu de lokatie gebaseerde diensten op te duiken. Was dit tot nu toe nog het domein van geeks, nu beginnen er ook daadwerkelijk nuttige toepassingen te komen. eBay/Marktplaats [1] is deze week begonnen met het aanbieden van locatiegegevens bij advertenties. Deze zijn beschikbaar doormiddel van een RSS feed [2].
De eerste toepassing is er ook al, Marktkijker [3]. Marktkijker is een site waarop je een eBay/Marktplaats zoekopdracht kan doen en vervolgens via Google Maps [4] kan zien waar er spullen in de aanbieding zijn die voldoen aan die zoekopdracht. Volgens mij is het koppelen van locatie aan de advertenties om twee redenen een goede uitbreiding op de dienstverlening:

Marktkijker voldoet nog niet helemaal aan het tweede puntje. Je kan alleen naar advertenties kijken die voldoen aan een zoekopdracht, maar dat is uiteraard een kwestie van tijd (whisful thinking?).

P.S. Marktkijker is overigens gelieerd aan eBay Nederland gezien de Whois info van het domein [6]. Dus het is nog even wachten op de eerste handig entrepeneur / programeur.

Be Sociable, Share!
  • [7]
  • [8]
  • [9]
  • [10]