- 8a, online marketing blog - http://www.8a.nl/blog -

En toen was dit blog ineens uit Google verwijderd

evil_google_logoAfgelopen zondag keek ik (zoals elke dag) naar de statistieken van mijn sites. En het verkeer van dit blog was ineens nagenoeg niets meer. 80% van het verkeer naar 8a komt uit Google en dat was ineens verdwenen.

Snel ingelogd in de Google Webmaster Tools [1] en daar bleken tientallen links te staan met als toevoeging “?nomo=true“. Als ik vervolgens een kijkje nam in mijn Google Sitemap dan bleek er nergens een link te staan met die toevoeging. Google verwijst in zijn webmaster tools naar algemene voorwaarden waar je site aan moet voldoen de zogenaamde “Webmaster Guidelines [2]“. Maar daar heb je niks aan als je niet weet waarom je uit de index bent verwijderd.
nomo_true_links_wordpressno_more_google_traffic

Uiteindelijk heb ik mijn sitemap opnieuw gemaakt en een aanvraag gedaan om weer te worden opgenomen. Oftewel ‘requesting reconsideration [3]‘ in Google termen. Dit met een verhaaltje erbij dat ik ook niet wist waar al die niet bestaande links vandaan kwamen en of ze me weer wilden opnemen. En na vier dagen was ik weer opgenomen.

Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk wat is er nou precies gebeurd is. Ik heb de laatste versie van WordPress, dus gehacked zijn kan het niet zijn. Die vage toevoegingen vind ik ook niet in Google (misschien zijn al die sites ook uit de index…). Iemand een idee?

Be Sociable, Share!
  • [4]
  • [5]
  • [6]
  • [7]