- 8a, online marketing blog - http://www.8a.nl/blog -

Email kost je bedrijf 19.15 euro per maand per werknemer!

gmail_low_cost_emailDat is best veel dacht ik zo! Al eerder schreef ik dat de IT kosten van bedrijven door het gebruik van Web 2.0 oplossingen drastisch naar beneden kunnen [1]. Forrester is het in ieder geval deels met me eens. Volgens een rapport van deze onderzoeksclub bleek dat je met de professionele versie van GMail (dat kost 3.17 euro per gebruiker per maand) een stuk goedkoper uit bent. [2] Eerlijk is eerlijk, met beheer en configuratie kosten ben je 6.14 euro kwijt per gebruiker.

En uit het onderzoek blijkt voor de rest wat ik eigenlijk al vermoede. IT managers hebben geen idee van de werkelijke kosten. Desgevraagd komen IT managers met een schatting van de kosten binnen hun bedrijf tussen de 1 en 9 euro. En dat is dus precies het probleem. Er wordt altijd gezegd dat er gestuurd wordt op kosten, maar door een tweetal redenen mislukt dat:

De reden waarom de kosten zo uit de hand zijn gelopen is verhoogde opslag, spam en andere bedreigingen van buiten. Net als in mijn uitleg over de enorme besparingen die je kan halen op IT ben ik nog steeds bereid bij jouw bedrijf uit te leggen wat je kan veranderen [1]. Een recessie is een prima tijd om dit soort verspilling een halt toe te roepen!

Be Sociable, Share!
  • [3]
  • [4]
  • [5]
  • [6]