- 8a, online marketing blog - http://www.8a.nl/blog -

Vertaalbureau 2.0

translate-iconIk wil een aantal teksten laten vertalen. En daarom ben ik op zoek naar een online vertaalbureau. En dat is nog niet zo makkelijk. Ik wil dat de teksten worden vertaald door een vertaler (dus niet rommel uit een machine). Het moet een online tool zijn en ik wil graag dat ze een excel file accepteren. Uiteraard moet het een beetje voordelig en vooral transparant. 

Dit lijken redelijk standaard voorwaarden, maar een zoektocht naar online aanbieders levert niet zoveel op. Bijna altijd moet je een offerte aanvragen (hoezo, x cent per woord kan ik zelf toch ook wel uitrekenen) of is het niet mogelijk om een excel file up te loaden (moet je het copy pasten in een formulier waardoor je volledige opmaak naar de maan gaat).

Het surfen leverde twee partijen op die redelijk goedkoop leken:

Hier ligt een hele mooie optie voor een Web 2.0 vertaalbureau die gewoon alles goed doet. Dus verschillende uploadvarianten, een mooi upload formulier en eenvoudige betaling. Een ideale mogelijkheid voor een collectief van freelance vertalers. Ik kan me herinneren dat er ooit een dergelijke site was, maar die kan ik nu met geen mogelijkheid meer vinden. Alle tips zijn welkom, ik zoek nog iemand voor het vertalen van Nederlands of Engels naar Frans en Duits!

Be Sociable, Share!
  • [3]
  • [4]
  • [5]
  • [6]