- 8a, online marketing blog - http://www.8a.nl/blog -

Kopers op Marktplaats moeten een rating krijgen

Zo af en toe verkoop ik eens iets dat ik over heb op Marktplaats. Na een grote opruim actie van de zolder was er weer het een en ander om in de verkoop te doen. In het totaal zette ik vijf producten online (van speakers voor in de auto tot een onderwaterhuis voor een fototoestel) en toen kon het wachten op de biedingen beginnen.

Nu zo’n 4 weken later kan ik de balans opmaken:

Ik denk dat bovenstaande resultaten los staan van de producten en de prijs die ik er voor vroeg want uiteindelijk gingen veel koper over tot een bod waarmee ik akkoord ging. Maar ik vind het mateloos irritant dat ik denk een schriftelijk akkoord te hebben of zelfs een daadwerkelijke afspraak voor overdracht waarbij de bieder zijn afspraak niet nakomt.

Er is veel aandacht voor bescherming van de koper, maar voor de verkoper is die er niet. Daarom wil ik er voor pleiten om een beoordelingssysteem voor kopers/bieders te introduceren. Hier zouden verkopers kunnen aangeven of de koper zich aan zijn afspraken hield of dat hij uiteindelijk achter zijn bieding bleef staan. Bij eBay is het systeem volgens mij zelfs al zo dat een bieding al een daadwerkelijke commitment is. En laat Marktplaats nu net onderdeel uitmaken van eBay, dus zo moeilijk moet het niet zijn.

Be Sociable, Share!
  • [1]
  • [2]
  • [3]
  • [4]