// you’re reading...

X-zeitung

Dodgeball


In hoeverre het een commercieel succes is weet ik niet, maar de makers van Dodgeball zitten er tegenwoordig warmpjes bij. Het idee vind ik wel heel erg leuk. Zeker gezien de hype die er tegenwoordig heerst rondom locatie gebaseerde mobiele diensten.
Eigenlijk heeft men een drietal diensten in de aanbieding:

– Je hebt zin om wat te gaan doen. Dogeball SMSt je vrienden om te vertellen dat je iets leuks wilt doen en waar je bent.
– Vind vrienden van vrienden. Je bent alleen in de stad en al je vrienden hebben iets beters te doen dan jij. Je SMSt naar Dodgeball en zegt dat je iemand wil ontmoeten. Dodgeball stuurt dan automatisch een SMS naar je als vrienden van je vrienden in de buurt zijn. Hij stuurt ook een SMSje naar de vriend van de vriend met de mededeling dat jij iemand wilt ontmoeten en via wie je deze persoon kent.
– De derde en laatste mogelijkheid lijkt het leukst. Je kunt een aantal personen ingeven die je leuk vind (of juist wilt vermijden) en als je dan bij elkaar in de buurt bent krijg je een SMS. Je kan dan op zoek gaan naar deze potentiele partner of goed uitkijken voor je onaardige tante.

Wie zal de eerste zijn die dit in Nederland op de markt brengt? Zal het een start-up zijn. Of zullen de telecom reuzen dit oppakken om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren?

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “Dodgeball”

  1. De eerste mogelijkheid is al te vinden op een Nederlands initiatief: Hyves.nl.

    Door: Eric | June 29, 2005, 10:11
  2. Hoi Eric,

    Absoluut idd een goed voorbeeld van een netwerk. Alleen nog geen mobiele diensten. Meer in de geest van Orkut, OpenBC en Friendster.

    Door: Sipke | June 29, 2005, 22:52

Post a comment