- 8a, online marketing blog - http://www.8a.nl/blog -

Het ideale thuisnetwerk bestaat nog niet

Thuisnetwerk met Sonos

Vroeger knutselde ik aan mijn Linux netwerkje. Maar dat was gewoon teveel gedoe. En ik ben er niet genoeg IT-er voor. Zo miste ik altijd een library (!?!) als ik iets wilde installeren. Toen heb ik nog een tijdje Windows Server 2003 op een computer gezet. Dit omdat ik thuis ook wilde hebben wat ik op mijn werk ook had (centrale opslag en liefst ook een exchange server). Deze PC gebruikte ik ook voor het streamen van MP3 en DivX naar mijn computer. Later kocht ik het Philips MX6000i home cinemasysteem [1]. Hiermee streamde ik muziek en films. Dat was geen onverdeeld succes, het ding deed niet wat het beloofde.

Tegenwoordig heb ik een Sonos [2] en daarmee is het muziek stuk gecovered. De opslag en back up heb ik bereikt met een Time Capsule en nog een externe harde schrijf. Met twee Apple laptops kan ook lekker op het balkon worden gewerkt. En het Exchange ideaal is redelijk nabij met GMail en Google Calendar.

Het grootste probleem is echter TV en Video. Ik vind digitale TV een draak. Het zapt voor geen meter en het is nog geen echte IP technologie. Je moet dus altijd een harddisk recorder ertussen hebben om voor en achteruit te kunnen spoelen. Ik ben YouTube gewend, dan is TV echt heel ouderwets. En ik gebruik ook al geen schijfjes meer sinds 2003, dus een DVD speler is ook overbodig.

Mijn huidige set-up zie je hierboven. Maar het streamen van video en kijken van internet tv is nog tot mijn computer beperkt. Dus heeft er iemand een suggestie voor een Sonos voor TV?

Be Sociable, Share!
  • [3]
  • [4]
  • [5]
  • [6]