- 8a, online marketing blog - http://www.8a.nl/blog -

Google Analytics benchmark

Google Analytics Benchmark data

Een tijdje geleden maakte Google bekend dat ze in Google Analytics ook benchmark data gingen toevoegen [1]. Gelijk zocht ik op hoe je dit aan kon zetten voor de sites die ik beheer (die benchmark gegevens aanzetten doe je zo [2]). En sinds die tijd was ik eigenlijk een beetje vergeten dat die functie er was. Tot ik gisteravond ineens de optie om naar benchmark gegevens te kijken zag staan. Na het klikken krijg je een heel leuk overzicht. En ook heb je dan de mogelijkheid om een categorie te kiezen waar je site in valt [3]. En er zijn echt tientallen categorieen zodat je heel wat te kiezen hebt.

Al eerder zocht ik naar benchmarks, maar dit geeft veel meer info dan mijn vorige vondst [4]. Zo kan ik nu inschatten wat een normale bezoektijd is voor een site in mijn categorie. Of wat een normale bounce rate is. Over met name die bounce rate heb ik al heel veel verhalen gelezen [5] en gehoord. En nu heb ik in ieder geval een punt waar we naartoe zouden moeten werken.

Er blijft natuurlijk nog wel wat te wensen over. Omdat je niet weet van welke site jouw benchmark een optelling is, heb je wat betreft getallen over het aantal visitors niet zo heel veel aan de gegevens. Ook weet je niet uit welk land die andere sites komen. Wordt je vergeleken met de grootste speler in de VS, of met een niche speler in Bhutan? Maar het mooie van al die Google producten is, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken! Dus je bent altijd blij met wat je krijgt :-) (zeker omdat ik ook de prijzen van betaalde pakketten [6] weet).

P.S. Het plaatje is van een voorbeeld, helaas niet van dit weblog [7]

Be Sociable, Share!
  • [8]
  • [9]
  • [10]
  • [11]