- 8a, online marketing blog - http://www.8a.nl/blog -

Domain parking, goed of slecht?

Dankzij een heerlijke vastloper, schrijf ik dit stukje nu voor de 2e keer: Ik was een beetje aan het rond kijken naar leuke domeinnamen. Hierbij kwam ik terecht op een site als http://www.freefonetones.com/ [1]. Deze site is te koop en staat ook nog eens vol met advertenties. Een linkje naar de partij die dit regelde (Sedo [2]) bracht mij bij de mogelijkheden van domein parkeren (of domain parking).
Je kan een ongebruikt domein door hen laten hosten en het verkopen aan de hoogste bieder (domain auctions [3]). Sedo zet op dit domein dan advertenties. Een deel van de opbrengsten van deze advertenties krijg je van hen. En ook de opbrengsten van de verkoop van het domein deel je. Het is ook mogelijk een ongebruikt domein bij hen te parkeren [4] totdat je het weer nodig hebt. Ook dan worden er advertenties op gezet en deel je in de inkomsten.

Ik dacht dus gelijk, goed idee, dat ga ik ook doen! Geld verdienen met domeinen die eigenlijk alleen maar geld kosten. In tweede instantie begon ik mij toch af te vragen of het een goed idee was. Ik heb namelijk een hekel aan sites met alleen maar advertenties (met als hoogtepunt Made For Adsense en ander Scraper sites [5]). De vraag is dan ook, ga ik voor de euro’s of heb ik ook nog principes?

Be Sociable, Share!
  • [6]
  • [7]
  • [8]
  • [9]