// you’re reading...

X-zeitung

Domain parking, goed of slecht?

Dankzij een heerlijke vastloper, schrijf ik dit stukje nu voor de 2e keer: Ik was een beetje aan het rond kijken naar leuke domeinnamen. Hierbij kwam ik terecht op een site als http://www.freefonetones.com/. Deze site is te koop en staat ook nog eens vol met advertenties. Een linkje naar de partij die dit regelde (Sedo) bracht mij bij de mogelijkheden van domein parkeren (of domain parking).
Je kan een ongebruikt domein door hen laten hosten en het verkopen aan de hoogste bieder (domain auctions). Sedo zet op dit domein dan advertenties. Een deel van de opbrengsten van deze advertenties krijg je van hen. En ook de opbrengsten van de verkoop van het domein deel je. Het is ook mogelijk een ongebruikt domein bij hen te parkeren totdat je het weer nodig hebt. Ook dan worden er advertenties op gezet en deel je in de inkomsten.

Ik dacht dus gelijk, goed idee, dat ga ik ook doen! Geld verdienen met domeinen die eigenlijk alleen maar geld kosten. In tweede instantie begon ik mij toch af te vragen of het een goed idee was. Ik heb namelijk een hekel aan sites met alleen maar advertenties (met als hoogtepunt Made For Adsense en ander Scraper sites). De vraag is dan ook, ga ik voor de euro’s of heb ik ook nog principes?

Be Sociable, Share!

Discussion

3 comments for “Domain parking, goed of slecht?”

 1. Voor de principes natuurlijk!
  Laten we het internet niet gaan vervuilen met al die made for adsense en andere prutsites. Google zou hier harder tegen moeten optreden door zulke sites uit hun index en uit hun advertentieprogramma te gooien. Naast dat dit een stuk fijner is voor gebruikers, is het ook in het belang van mensen die wel moeite doen voor een site: zij krijgen hierdoor meer bezoekers en omdat er dan minder aanbod voor advertentieruimte is, zal de prijs per click stijgen.

  Door: Harmen | December 3, 2006, 15:31
 2. @Harmen, ik ben overtuigd! Geen advertenties op ongebruikte domeinen! Maar moet je ze dan ook weer teruggeven aan SIDN of mag je nog hopen op een hoog bod?

  Door: Sipke | December 4, 2006, 09:58
 3. Hallo Harmen, google doet zelf ook aan domain parking. Dus blokken gaan ze dit zeker niet, want ze zitten zelf ook “fout”

  http://www.google.com/domainpark/

  Door: maarten | December 2, 2008, 20:52

Post a comment