- 8a, online marketing blog - https://www.8a.nl/blog -

GMail en Google Maps op Windows Mobile 5.0

Na het wasmachine incident [1] is het er toch van gekomen. Mijn nieuwe mobiele telefoon is gearriveerd! Het is de HP iPaq HW6915 [2] geworden. Dus ik ben nu gezegend met een telefoon met Wi-Fi, toetsenbord, GPS en Windows Mobile 5.0. En ik ben erg tevreden. Het is even wennen dat hij wat groter is dan mijn vorige telefoon.
De laatste tijd ben ik helemaal fan van de Google ‘Office’ applicaties. Zo heb ik al mijn 6 e-mailadressen geforward naar GMail [3], zorg ik dat er geen dubbele afspraken ontstaan met mijn vriendin door middel van Google Calendar [4] en office ik er fijn op los in Google Docs&Spreadsheets [5]. En dat wilde ik natuurlijk ook op die mooie nieuwe mobiel.
Dat ging dus even wat minder. Zo is er een leuke GMail App [6] die je op je mobiel kan installeren zodat je daar altijd GMail kan lezen. Zo’n app is er ook voor Google Maps [7]. Het probleem is echter dat dit Java applicaties zijn, en daar doen Bill en zijn maatjes niet aan. Na een uurtje surfen ben ik er toch uitgekomen. Om het jullie wat makkelijker te maken om dit aan de praat te krijgen op je PDA, Smartphone of andere Windows Mobile device hier de te volgen stappen:

  1. Download een zogenaamde ‘midlet manager’. Ik heb de Intent Midlet [8] gebruikt van Mesmertec. Deze download je hier [8].
  2. Installeer deze op je mobiel door hem ernaartoe te slepen in je verkenner en vervolgens uit te voeren. Je hebt dan de midlet manager.
  3. Start het programma. Ga dan naar Menu > Install > URL via de menu’s.
  4. Klik vervolgens op Add en vul voor GMail de URL http://www.gmail.com/app in om de GMail Java applet te installeren. Of ga naar http://www.google.com/gmm voor Google Maps.
  5. Als je dan op Go klikt, moet je zeggen dat je het programma vertrouwt 😉 en dat het op internet mag.
  6. Als je dan de volgende keer de Midlet Manager opent kun je de GMail en Maps apps openen
  7. Veel plezier!

Het enige wat nog mist zijn applicaties voor Google Calendar, Google Reader en Docs & Spreadsheets. Maar die komen vast nog. Je kan Google Reader overigs wel mobiel bekijken [9] en Google Calendar gratis reminders laten SMS-en [10].

Be Sociable, Share!
  • [11]
  • [12]
  • [13]
  • [14]