- 8a, online marketing blog - http://www.8a.nl/blog -

Telefoon vies? Stop hem in de wasmachine!

Zat ik gisteravond lekker op de bank, dacht mijn vriendin [1] dat het wel leuk was een half glas wijn over mijn broek te gooien. Snel alles opruimen en de broek in de wasmachine. Een uurtje later vroeg ik mij af waar mijn telefoon was. Al snel sloeg de angst toe: hij zal toch niet in de was zitten? Snel even gaan kijken en daar lag de batterij voor het raampje:

Na het centrifugeren bleek de schade redelijk groot. Er zat water achter het raampje, de batterij was er af en er droop water uit:

Na de eerste paniek (contacten naar de SIM-kaart kopieren lukte laatst even niet) snel op internet gaan kijken of er een oplossing was. In Nederland kwam men niet verder dan het feitje dat het alleen al in de UK blijkbaar 200.000 mensen per jaar overkomt [2]. Dan ben je gelukkig niet de enige domoor. Hulp kwam echter toch uit het buitenland. Op de Amerikaanse site DevWebsphere vertelde Billy dat hij ook zijn telefoon in de wasmachine had gestopt [3]. En dat deze het weer was gaan doen. Er gloorde wat hoop. Uit de reacties [3] bleek dat in de droger of in de oven stoppen wel eens wilde helpen. Dus:

Na een half uur in de oven, een nachtje slapen en nog een half uurtje in de oven probeerde ik hem weer aan te zetten en ja hoor. Hij doet het gewoon weer! En hij is prachtig schoon. Dus, stop je je mobiele telefoon in de wasmachine of laat je hem in het bad of zwembad vallen:

Op basis van de reacties op de site van Billy lijkt de kans op succes ongeveer 50/50. En ik had het idee dat het bij Sony Ericsson telefoons beter werkt dan bij Nokia’s. Zo heeft ook mijn Sony Ericsson K700i laten zien. En het is blijkbaar een goed idee om je contacten even ergens op te slaan.

Be Sociable, Share!
  • [4]
  • [5]
  • [6]
  • [7]