// you’re reading...

Gadget

Gizmo


Al iets meer dan een jaar heb ik een Skype account (voor de liefhebbers "soverbeeke"). Tot nu toe heb ik niet al teveel vrienden en kenissen die een dergelijk account hebben. Dus veel bellen zat er niet in. Laatst vond ik echter een plugin (SkyLian) om Skype aan Trillian te koppelen en kreeg ik wat Skype-out tegoed cadeau. Toch ben ik nog geen fervent gebruiker.
In de Wired van deze maand staat een klein artikeltje over Gizmo. Een programma net als Skype. Op de een of andere manier kreeg ik er gelijk een veel beter gevoel bij. Het is gebaseerd op het open-source SIP protocol (ook leuk gezien mijn eigen naam). Het ziet er professioneler uit dan Skype, je belt iets goedkoper en je hebt een gratis voicemail service. Verder is het niet alleen Peer 2 Peer, maar wordt er ook gebruik gemaakt van servers. Op die manier ben je dus niet (alleen) afhankelijk van gebruikers bij jou in de buurt voor een goede verbinding. Maar kun je wel vanuit een ontwikkelingsland bellen. Verder kun je je Outlook contactpersonen importeren.
Het enige probleem is nu nog het aantal contactpersonen. Maar er is hoop, er komen razendsnel gebruikers bij. En MSN is er ook in geslaagd om ICQ te verpulveren. Mijn nummer is 1-747-631-0961. Mocht je ook met Gizmo gaan werken, laat het even weten. Ik heb nu niemand om te bellen :-(.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Gizmo”

Post a comment