// you’re reading...

X-zeitung

Les Blogs, the aftermath

Na een veel vloeiendere reis dan op de heenweg ben ik weer thuis van twee dagen Les Blogs 2.0. Dat waren twee heel heftige dagen, nieuwe mensen ontmoeten, chatten, mailen, blog bijhouden, het backchannel volgen en last but not least ook nog eens de sprekers volgen. Met name de presentatie van Ben Hammersley deed iedereen even al zijn andere bezigheden vergeten. Hij had het over de toekomst.

In het kort komt het er op neer dat hij 8 grote ideeën heeft voor de toekomst (via Frank, die het weer via een ander heeft):

1. Information wants to be free
2. Zero distance
3. Mass amateurisation
4. More is much more
5. True names
6. Viral behaviour
7. Everything is personal
8. Ubiquitouos computer

Zoals gewoonlijk is de bestaande orde bang voor dergelijke initiatieven. Men reageert defensief en snijdt zichzelf alleen maar dieper in de vingers. Hammersley geeft aan dat deze 8 ideeën worden bestreden met 8 tegenmiddelen (zoals bijvoorbeelde voor het eerste idee: Copyright, zie Frank-ly voor de overige 7). Hij toonde zich echter hoopvol dat dit verzet zou worden gebroken. En wel door de bloggers. En niet omdat webloggen het 9e grote idee is, maar omdat het alle 8 grote ideeën in zich draagt. Het immer groeiende legioen van webloggers is dus een macht waar men rekening mee moet gaan houden. En volgens Ben zullen we uiteindelijk winnen omdat internet technologie de enige uitvinding ooit is die zichzelf kan verbeteren. (daar heb ik over nagedacht en kan inderdaad geen ander product vinden dat kan worden gebruikt om een verbeterde versie van dat product te maken)
Het was een mooie afsluiting om te beseffen dat je tot een klein groepje behoort dat voorloopt op een bepaald gebied en dat die kennis (een beetje) de toekomst bepaalt.

Be Sociable, Share!

Discussion

No comments for “Les Blogs, the aftermath”

Post a comment