// you’re reading...

X-zeitung

Pagerank Shuffle

Google blijft altijd een black-box. Dankzij Analytics weet ik nu dat 54% van de bezoekers van een van mijn sites te danken is aan Google. Een goede ranking is dus van wezenlijk belang. Daarom wacht iedereen op de volgende PageRank shuffle. Die PageRank bepaalt namelijk grotendeels je ranking in de zoekmachine. De SEOcompany uit Canada speelt hier op in met een leuk historisch export overzichtje. Dit leert ons:

En dat betekend dan weer dat het nu al 29 dagen duurt sinds we een TBPR export hebben gehad. En dat op basis van eerdere exports deze op 25 januari zou moeten plaatsvinden. Als overige info heb je dan ook nog de betekenis van de afkortingen tegoed:

 • TBPR Export: Toolbar PageRank Export – export of Real PR to the Toolbar PR 11 unit scale.
 • GDPR Export: Google Directory Export – export of Real PR to the Google Directory 8 unit scale.
 • BL Export: Backlink Export – export of a sample of the number of backlinks which is almost meaningless as it is only a sample number. This number can be seen with the link:www.domain.tld command.

Kortom, nog steeds onbegrijpelijk. Vooral ook handig om met twee verschillende schalen te werken (8 en 11). Maar zolang mijn PageRank volgende keer weer een nummertje stijgt, ben ik tevreden!

Be Sociable, Share!

Discussion

2 comments for “Pagerank Shuffle”

 1. Het lastige is dat pagerank een logaritmische schaal heeft, waardoor stijgen moeilijker wordt naarmate je hoger komt. De PR die je bij directory.google.com ziet is slechtes een indicatie vna de echte PR, die een vrij hoog getal kan zijn (miljoenen wordt gezegd, maar dat is gewoon een aanname om het wat te versimpelen)
  Je kunt het zo zien:

  PR 0 = 0-1000
  PR 1 = 1001 – 10.000
  PR 2 = 10.001 – 100.000
  etc.
  Dus er zit nogal wat verschil in pagina’s die “dezelfde” pagerank hebben 😉

  Door: Ruben Timmerman | November 18, 2005, 15:21
 2. Het was mij al eens opgevallen dat binnen de Google Directories (bijv. http://directory.google.com/Top/Arts/Architecture/Landscape/Education/) wordt gesorteerd op een fijnmaziger pagerank dan de 10-punts schaal. Je kan daar je pagerank wat beter in de gaten houden door te kijken of je stijgt ten opzichte van websites met een zelfde pagerank categorie (b.v. 4).

  Door: Sipke | November 18, 2005, 16:45

Post a comment